| Aszalt szilvás dinsztelt káposzta receptKöretek Hozzávalók: 1 közepes fej lilakaposzta 2 db alma 20 dkg aszalt szilva (aszalt) 1 dl vörösbor (száraz) 1 ek cukor só ízlés szerint 1 ek ecet (ízlés szerint) 1 ek napraforgó olaj 1 db babérlevél Köménymag Elkészítés: A káposztát összevágjuk, lesózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. Utána jól kicsavarva, kevés olajon párolni kezdjük, fedő alatt a kockázott, hámozott almával.Ha már kicsit összébb esett a káposzta, mehet bele a cukor, pici ecet. (ízlés szt) Beledobunk 1-2 babérlevelet is, majd mehet bele a vörösbor. Ha már legalább félig megpuhult a káposzta, mehet bele az aszalt szilva, felezve,v.negyedelve. Majd teljes puhulásig pároljuk. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, hogy a leve elpárologjon alóla. (só ízlés szerint) Tanácsok: Kacsasült, oldalas, hurka- kolbi melle ajanlom,elsosorban., de onmagaban is remek etel. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cucicsillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |