Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt narancsos csokitorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1. Alap:

2 csésze dió (beáztatva)
2 csésze áztatott datolya
1/2 csésze kókuszreszelék (opcionális)
3 evőkanál kakaópor
csipet só

2. Narancsos töltelék:

2 csésze mandula
4-5 frissen facsart narancs leve
kiskanál méz, csipet citromhéj, kiskanál citromlé

3. Csokis töltelék:

1 csésze kesudió
1-2 kanál kakaóvaj (vagy kókuszolaj)
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál méz
1 csésze datolya beáztatva

Elkészítés:
1. A hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk. Akkor jó az állaga, ha a gépben még morzsás, de ha az ujjunkkal összenyomjuk, akkor összetapad. A kókuszreszelékkel a szilárdságot lehet beállítani, ha túl lágy lenne a tészta, akkor kell használni, egyébként elhagyható.

A masszát belenyomkodjuk egy tortaforma aljába úgy, hogy körben 4-5 cm-es pereme legyen.

Aszalógépben 3-4 órán keresztül, majd kivesszük a tortaformából, és még 1-2 órán át aszaljuk (vagy sütőben, nyitott ajtónál).

A megaszalt torta alap sokáig eláll, és bármikor betölthető.

Ha azonnal fogyasztjuk, akkor nem is szükséges aszalni, betöltjük a tortát, és már esszük is.

2.A mandulát beáztatjuk, a héját lehúzogatjuk. Aprítógépben finom morzsásra aprítjuk. Annyi narancslét teszünk hozzá, hogy egy sűrű, nem folyós masszát kapjunk. Azért nem írtam pontos mennyiségeket, mert a mandulától függ, hogy mennyi narancslét vesz fel (mennyire volt száraz, mennyi ideig áztattad...)

Ízesítheted mézzel, kevés citromlével, narancshéjjal.

3. A kesudiót porrá őröljük, turmixgépben simára keverjük kevés vízzel, a kakaóvajjal és a datolyával. Ezután hozzákeverjük a kakaót és a mézet, ezt már gép nélkül, kézzel jól eldolgozzuk. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés vizet, ha túl híg, akkor még őrölt kesudiót tegyél bele. Egy jó állagú, krémes, mégis szilárd csokikrémet kapunk. A kakaóvaj vagy a kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, ezért az ízén kívül még a csokikrém szilárdságához is hozzájárul, jobban vágható, gusztusosabb lesz a tortánk.

Összeállítás:

Az alapra először a narancsos réteget kenjük úgy, hogy kb a perem feléig érjen. Ezután rásimítjuk a csokis réteget, majd egy hosszú késsel elsimítjuk a tetejét. Díszíthetjük reszelt narancshéjjal, csokidarabkákkal, mentalevéllel, stb.

Jót tesz neki egy kis állás a hűtőszekrényben.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos áfonyás kacsa... » Narancsos update kalács » Narancsos túróhab » Narancsos kacsa
» Aszalt szilvás húsgombócok » Túrós-narancsos pohárkrém » Szalonnás aszalt szilva » Narancsos linzerkoszorú
» Narancsos répakrémleves » Gyömbéres-narancsos keksz » Aszalt szilvás kacsacomb » Aszalt szilvaleves
» Narancsos répalekvár » Narancsos csirkemáj » Aszalt szilvás gofri » Narancsos puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.