| Ilona diós piskótája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 4 ek liszt, 4 ek darált dió, 1 ek kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 4 ek hideg víz Elkészítés: A tojásokat szétválasztod, és a fehérjét habbá vered. Ha már jó kemény apránként belevered a cukrot és a csipetnyi sót is, majd egyenként a tojások sárgáját. A lisztet, darált diót kakaót, sütőport, szódabikarbónát elkevered, és óvatosan a tojáshabba kevered. A nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleled, beleöntöd a masszát, és 165 fokon megsütöd. Gyorsan sül. Két részre vágod, az egyik részt lekvárral megkened, a másikkal betakarod. Porcukorral bővel megszórod, feldarabolod és megeszed. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Álomszuszék Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |