Tutireceptek.hu fejléc

Apácafánk(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 evőkanál vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál cukor
10 dkg liszt
2 tojás
1/2 csomag sütőpor


Elkészítés:
Egy fazékban elkeverjük a vajat vagy sütőmargarint a cukorral, 1,2 liter vízzel és csipetnyi sóval, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és fakanállal elkeverjük. A tésztát lassú tűzön addig keverjük, amíg a fazék alján fehér réteg nem képződik. A fazekat félrehúzzuk, és egymás után a tésztához keverjük a tojásokat. Kanállal kis fánkokat szaggatunk, és olajban kisütjük, majd porcukorba forgatjuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlős édesség » Citromos joghurttekercs » Virágos áfonyatorta » Tarka papagáj szelet
» Házi vaníliás karika » Madár tej » Meggyes krémes Emyke modra » Mandulamarcipán, I.
» Rumos kuglóf » Cseresznyés pite » Paradiso » Narancsos grízpuding
» Epres-kókuszos túrókrém » Meggyes babapiskótás » Rizspuding » Almás-pudingos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.