Tutireceptek.hu fejléc

Erika féle keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 nagy vagy 4 kicsi Albert keksz
25 dkg porcukor
5 púpok ek. liszt
2 csapott ek. kakaópor
3 dl tej
25 dkg (1 kocka)RAMA margarin
5 dkg kókuszreszelék - díszítéshez

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy lábosban elkevered. Hozzáöntesz kb. 1 dl tejet és csomómentesre kikevered, majd hozzáöntöd a többi tejet.
A masszát lassú tűzön folyamatos kavarás mellett addig melegíted, amíg csomóssá nem válik, azaz összeáll.
Ekkor a tűzről levéve hozzákevered a margarint, a végén egy kenhető csokikrémet kapsz.

Ha kész, ezzel egymáshoz ragasztod a kekszeket, a maradék krémmel bekened az oldalát és megszórod kókuszreszelékkel.

Egy éjszakányi állás után ferdén szeleteled, így dekoratív csíkos lesz.

Tanácsok:
Fontos, hogy a krémnek nem szabad folynia! Ha folyik, amíg el nem kevered teljesen a margarint, a megolvadt részből önts ki egy keveset.

A keksz bekenhető étcsokis tortabevonóval is, de az kicsit macerásabb, mint így.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: csapoari


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Étcsokis kekszgolyó » Diós-pamezános keksz » Citromos fehércsokis keksz » Kekszes-almás süti
» Amerikai klubszendvics » Egyszerű zabkeksz » Keksz » Kekszes-mákos sütemény
» Omlós csokis keksz » Diós-csokoládés keksz » Kókuszos keksz » Amerikai bagel
» Joghurtos-kekszes csirke » Kekszes túrótorta » Amerikai almás » Zabpelyhes-csokis keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.