| Erika féle keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 nagy vagy 4 kicsi Albert keksz 25 dkg porcukor 5 púpok ek. liszt 2 csapott ek. kakaópor 3 dl tej 25 dkg (1 kocka)RAMA margarin 5 dkg kókuszreszelék - díszítéshez Elkészítés: A száraz hozzávalókat egy lábosban elkevered. Hozzáöntesz kb. 1 dl tejet és csomómentesre kikevered, majd hozzáöntöd a többi tejet. A masszát lassú tűzön folyamatos kavarás mellett addig melegíted, amíg csomóssá nem válik, azaz összeáll. Ekkor a tűzről levéve hozzákevered a margarint, a végén egy kenhető csokikrémet kapsz. Ha kész, ezzel egymáshoz ragasztod a kekszeket, a maradék krémmel bekened az oldalát és megszórod kókuszreszelékkel. Egy éjszakányi állás után ferdén szeleteled, így dekoratív csíkos lesz. Tanácsok: Fontos, hogy a krémnek nem szabad folynia! Ha folyik, amíg el nem kevered teljesen a margarint, a megolvadt részből önts ki egy keveset. A keksz bekenhető étcsokis tortabevonóval is, de az kicsit macerásabb, mint így. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: csapoari Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |