| Ananászos sertéssült receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg sertéstarja 1 ananászbefőtt 10 dkg trappista sajt 1 fej vöröshagyma 5 dkg húsos szalonna 3-4 gerezd fokhagyma fél dl olaj só, curry,bors,szegfűszeg 1 kk. mustár 1dl tejszin 1 dl tejföl Elkészítés: A tarját 8 vékony szeletre vágjuk. A szalonnát csikokra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát lekarikázzuk. A sajtot lereszeljük.A fokhagymát, a mustárt, egy-egy kávéskanál sót, borsot, curryt, szegfűszeget jól elkeverjük az olajban.Ebbe mártjuk a hússzeletek mindkét oldalát, és 4 szeletet egy túzálló tál aljára helyezünk. Erre rakjuk az ananász, a szalonna és a vöröshagyma felét. Ismét hús, majd ananász, szalonna és a vöröshagyma következik. Leöntjük a tejföl, a tejszin és 1 dl ananászlé keverékével. Tetejére szórjuk a sajtot,és lefedve sütőben, kis lángon puhára pároljuk.Tetejét pirosra piritjuk. Bármilyen burgonyakörettel tálahatjuk. A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |