| Almával sült szalonnás csirkecombok receptHúsételek Hozzávalók: 8 db csirkecomb 4 db kemény alma 4-5 db újburgonya 1 db nagy fej vöröshagyma pár gerezd fokhagyma 3-4 evőkanál margarin füstölt húsos szalonna csirke fűszerkeverék só bors ételízesítő zsálya kakukkfű Elkészítés: A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, csirkefűszerrel, kakkufűvel. Hagyjuk állni. Az almákat vágjuk négy felé, magházát vegyük ki. (Én a krumplival egyforma méretűvé szoktam vágni.) Tegyük az almát és a krumlit egy nagyobb tepsibe, szórjuk meg zsályával, keverjük össze. Vágjunk fel egy nagy fej hagymát karikára, és szórjuk a karikákat a krumplis-almás egyvelegre, szórjuk rá a fokhagymákat is. Ha ez elkészült, jöhetnek a már előre befűszerezett csirkecombok, amiknek a bőrük alá tegyük be a füstölt húsos szalonnát. Csorgassuk meg olvasztott margarinnal. Alufóliával takarjuk be, forró, 160-170 fokos sütőben süssük 40-50 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd még 10 percig süssük, hogy szép piros és ropogós legyen! A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |