| Almás-pudingos kekszes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz 1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared) 1 tk őrölt fahéj 12 dkg kristálycukor 1 ek mazsola 4 csomag vanília pudingpor 2 ek citromlé 15 dkg étcsokoládé Elkészítés: Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel. A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk. Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele. A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel. Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket. Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |