| Almás préselt zöldsaláta dióval receptZöldséges ételek Hozzávalók: • 1 alma • 1 sárgarépa • 2 fej vörös retek • fél kínai kel • 3-4 levél káposzta • citromlé • 3 újhagyma • 3 evőkanál pirított dió Elkészítés: Az almát és a zöldségeket (sárgarépa, káposzta, kínai kel) vágd fel julienne-re, azaz gyufaszálnyi hosszúságúra, az újhagymákat pedig karikázd fel. Egy tálban dolgozd össze a hozzávalókat, hintsd meg csipetnyi sóval, locsold meg citromlével. Hideg helyen hagyd úgy állni, hogy a tetejét befeded egy kistányérral, amelyre nehezéket teszel. Fél óra múltán öntsd le róla a kipréselt levet, és tálalhatod a salátát. A tetejét szórd meg száraz serpenyőben megpirított dióval. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |