| Marcipános csoda receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: * 22 deka liszt * fél tk. sütőpor * 7,5 deka cukor * 1 csipet só * 15 deka vaj * 1 tojássárgája * 3-4 evőkanál narancsos-almás lekvár * marcipán A mogyorós-mandulás masszához: * 4 ek. víz * 10 deka cukor * 10 deka vaj * 1 csipet só * 15 deka apróra vagdalt törökmogyoró * 15 deka apróra vagdalt mandula * 10 deka apróra vagdalt dió * 2 ek. méz * 2 tk fahéj Elkészítés: 1. A tésztának valót - lekvár és a marcipán kivételével sima tésztává dolgozom össza, majd egy kb 20x30cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, és 30 percre hűtőbe teszem. 2. Közben a masszához való anyagokat a mogyoró, mandula, dió kivételével lassú tűzön felmelegítem, összekeverem. Mikor összeáll a massza, hozzákeverem az apróra vágott (én géppel zúztam apróra) mogyoró-mandula-dió keverékét. Összekeverek, majd félreteszem hogy kicsit hüljön. 3. Ekkor előveszem a tésztát, bekenem vékonyan a fahéjas narancsos-alma lekvárral. Marcipánt kinyújtom akkorára mint a tészta, és ráfektetem. A marcipánra rásimítom egyenlesen elosztva a masszát. 4. 180°C fokra melegített sütőben kb 15.20 percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert kiszáradhat. Tanácsok: Nagyon fincsi...csináld meg...egyszerű...és IMÁDNI FOGOD !!!! Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 0000 kcal Szénhidráttartalom: 0000 gramm Zsírtartalom: 0000 gramm A receptet beküldte: watermiller Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |