Tutireceptek.hu fejléc

Almás máktorta baracklekvárral töltve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás
1.2 dl olvasztott vaj
1 dl langyos víz
0.5 rúd vaníliarúd
6 db alma
10 dkg mazsola
kevés rum
15 dkg cukor
5 dkg liszt
1 kisk. sütőpor
40 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
12 dkg baracklekvár
Csokimázhoz:
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük.
A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük.
A csokit és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-almás kuglóf » Almás-mákos rakott kifli » Almás pite (nagy tepsihez) » Anna Almás lepénye
» Almás krémes 2. » Almás tészta » Almás rolád » Mesés almás
» Almás süti II. » Tegnapi almás lepényem » Almás muffin zabkorpából » Almás csirkevagdalt
» Almás pecsenye » Túrós máktorta » Bácskai almáslepény » Diétás almás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.