| Almás máktorta baracklekvárral töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 1.2 dl olvasztott vaj 1 dl langyos víz 0.5 rúd vaníliarúd 6 db alma 10 dkg mazsola kevés rum 15 dkg cukor 5 dkg liszt 1 kisk. sütőpor 40 dkg darált mák 1 db citrom reszelt héja 12 dkg baracklekvár Csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín 10 dkg szeletelt mandula Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük. A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük. A csokit és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |