| Zabpehelycsók mogyoróval receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg nagy szemű zabpehely 15 dkg darált mogyoró 1 tojás 1/2 kávésk.sütőpor 1/4 káv.kan.vanília 10 dkg margarin 10 dkg méz 30 szem egész mogyoró Elkészítés: A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, a darált magyoróval, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk belőle.1/2 órán át hűtőben pihentetni. Ezután 30 db golyócskát formázunk ,zsírozott sütőlapra tesszük,nem túl szorosan, mivel oldalirányba is terjeszkednek.Minden golyó tetejére 1 szem mogyorót nyomunk. A tepsit a hideg tűzhely középső sinére csúsztatjuk. 200 fokon kb.20-25 percig sütjük. Amikor kissé kihűlt,a sütiket hegyes késsel fölemeljük a lapról,és szellős rácson hűtjük ki teljesen. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |