Tutireceptek.hu fejléc

Almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

3 db közepes alma
7 púpos evőkanál finomliszt
2 db egész tojás
csipet só
1 púpos evőkanál kristálycukor
1/2 deci étolaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 deci tej

Kisütéshez + olaj

Szóráshoz: fahéjas porcukor v. instant kakaó

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva kis kockákra vágjuk és a tésztához való anyagokkal együtt finomra turmixoljuk.

Fél óra pihentetés után serpenyőben kevés olajat forrósítunk, kisméretű merőkanálnyi lapokat képezünk, melyeknek mindkét oldalát pirosra sütjük.

Azon forrón megszórjuk fahéjas porcukorral vagy instant kakaóval.

Tanácsok:
Laktózérzékenyeknek ajánlom 2 deci víz és 2 evőkanál kávékrémpor tej helyetti hozzáadását.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-tormás csülök » Almás muffincsoda » Csoki szuflé egyszerűen » Reszelt almás süti
» Almás meggyes pite! » Almás-Meggyes muffin » Almás őzgerinc » Jutka almás krémese
» Almás omlett » Almás pudingos » Mágiarakás egyszerűen » Almás fahéjas muffin
» Almás sajtkoktél » Glutén mentes almás süti » Almás ital » Almás- túrós rácsos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.