| Almás lapcsánka gyorsan, egyszerűen receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 3 db közepes alma 7 púpos evőkanál finomliszt 2 db egész tojás csipet só 1 púpos evőkanál kristálycukor 1/2 deci étolaj 1 mokkáskanál szódabikarbóna 2 deci tej Kisütéshez + olaj Szóráshoz: fahéjas porcukor v. instant kakaó Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva kis kockákra vágjuk és a tésztához való anyagokkal együtt finomra turmixoljuk. Fél óra pihentetés után serpenyőben kevés olajat forrósítunk, kisméretű merőkanálnyi lapokat képezünk, melyeknek mindkét oldalát pirosra sütjük. Azon forrón megszórjuk fahéjas porcukorral vagy instant kakaóval. Tanácsok: Laktózérzékenyeknek ajánlom 2 deci víz és 2 evőkanál kávékrémpor tej helyetti hozzáadását. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |