| Almás kocka csokoládé öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg. alma, 15 dkg. kristály cukor, 5 dl. víz, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 csomag vaniliás pudingpor, 1 db. piskótalap, 1 csomag háztartási keksz, 15 dkg. baracklekvár, tejszinhab, 3 cl. rum vagy konyak A csokiöntethez: 8 dkg. porcukor, 2 evőkanál kakaópor, , 8 dkg. margarin, 3 dl. víz Elkészítés: Az almát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A háztartási kekszet a riumban ( vagy konyakban) megáztatjuk. Kb. 3 - 4 dl. vizben feloldjuk a kristálycukrot, majd hozzáadjuk az almát, az őrölt fahéjat és lassú tűzön főzni kezdjük. Külön edényben a pudingport 1,5 - 2 dl. vízzel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő almás főzethez öntjük és ujra forraljuk. A piskótaalapot baracklekvárral megkenjük, az almatölteléket melegen rákenjük, majd a végén szorosan a tetejáre rakjuk a rumos ( konyakos) háztartási kekszet is.A sütemény tetejét a csokiöntet több mint felével bevonjuk és az egészet hűtőbe tesszük Kb. 6 - 8 órás hűtés után előbb felkockázzuk, majd a maradék csokiöntetetis rákenjük. Végül a sütemény tetejét tejszinhabbal díszítjük. A csokiöntet elkészítése: A csokiöntethez előbb a porcukrot, a kakaóport vizzel elkeverjük, majd lassú tűzön főzzük. A végén óvatosan hozzáadjuk a margarint is. Akkor jó, ha nem folyik túlságosan. Tanácsok: Kb. 20 - 24 kocka készíthető az anmyagból. Forró teához kitűnő. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |