Tutireceptek.hu fejléc

Almás isteni finom krémes diétásan recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához

3 db tojás
3 evőkanál zabliszt
3 ek xilit
1 kk sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

Az almaréteghez

1.2 kg alma
1 tk fahéj
3 dl almalé (100%-os)
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
5 ml folyékony édesítőszer (vagy 1 ek xilit )

A habhoz

9 dl tej (1,5 %-os)
2 tasak vaníliás pudingpor
6 db tojás
10 dkg xilit
1 csipet só

A tetejére

5 dkg diabetikus csokoládé
3 dkg vaj

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 25x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral. (Esetleg a papírt is megkenhetjük egy teáskanálnyi olajjal, úgy biztosan nem ragad rá a piskóta.)
A tésztához válasszuk szét a tojásokat (3 db-ot!). A lisztet szitáljuk át a sütőporral együtt.
A fehérjébe szórjuk bele a csipet sót, majd kezdjük el habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a xilitet. Amikor már olyan kemény, hogy nem esik ki a tálból, mérsékeljük a habverő fordulatszámát és egyenként eresszük bele a habba a tojások sárgáját.
Amikor a hab egynemű, halványsárga, akkor 2 részletben hablapáttal, vagy fakanállal keverjük el benne alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a sütőporos lisztet.
A tésztát terítsük el a sütőpapíros tepsiben és toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük (nekem 20 perc kellett ehhez). Hagyjuk kicsit hűlni.
Az almás réteghez pucoljuk meg az almákat és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy lábasba, öntsük hozzá a 2 dl almalevet, az édesítőt és szórjuk rá a fahéjat, majd tegyük fel főni.
1 csomag pudingport keverjünk el 1 dl almalében és amint felforrt az almánk, öntsük bele, folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, keverjük át időnként és ha már nem tűzforró, kanalazzuk rá a piskótára, simítsuk el a tetejét.
A vaníliás habhoz válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához öntsünk 1 dl tejet, szórjuk bele a 2 csomag vaníliás pudingot és verjük fel habosra.
8 dl tejet 5 dkg xilittel tegyünk fel melegedni a tűzhelyre.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni, adagoljuk hozzá evőkanalanként a maradék 5 dkg xilitet.
Ha a tej felforrt, öntsük először vékony sugárban a tejet a tojásos-vaníliás keverékhez, majd az egészet tegyük vissza a lábasba és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ekkor mérsékeljük a tüzet a lehető legkisebbre és borítsuk a tojásfehérje habot a sárga krémre, habverővel, de óvatos alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük/ főzzük egyneművé a habot. (Először reménytelennek látszik, de legyünk türelmesek, maximum 3 percig tart az egész folyamat.) Ha összeállt, azonnal borítsuk a habot az almás réteg tetejére, egyengessük el.
A díszítéshez gőz fölött olvasszuk egybe a vajat és a csokit, majd egy kanál segítségével csorgassunk szabálytalan mintát a sárga krém tetejére.
A sütit hűtsük legalább 6 órán át fogyasztás előtt.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom padlizsánkrém » Kókuszkrémes ostya » Mesés almás-túrós » Karamellkrémes torta
» Citromkrémes pite » Almás püspökkenyér » Almás pite másképp » Almás zabpalacsinta
» Diós-almás céklasaláta » Almás pite - tejmentesen » Almás mákos pite » Narancskrémes pite
» Almasütemény » Mogyorókrémes kuglóf » Isteni burgonyás lángos » Német Almás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.