| Almaleves karamellizált almaszeletekkel receptLevesek Hozzávalók: 6 alma 2 ek olaj 1 kk őrölt fahéj 4-5 szem szegfűszeg 1 csipet só 1 evőkanál cukor 200 g Meggle főzőtejszín 0, 5 dl fehérbor 1 ek citromlé Elkészítés: Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd rövid ideig forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán karamellizáljuk az almaszeleteket. Ezután kisebb darabokra felaprítjuk a szeletelt almákat, néhány szebb darab kivételével, melyeket a tálaláshoz teszünk félre, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főni. Mikor az alma megfőtt, hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és néhány szegfűszeget, majd ismét felforraljuk. Tálaljuk a félretett karamellizált almaszeletekkel, és néhány mentalevéllel díszítve. Melegen, vagy hidegen is fogyasztható. A karamellizált almaszeletek különleges pikantériát adnak levesünknek, ami a forró nyári estéken, hűsítő finomságként fogyasztható. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |