Tutireceptek.hu fejléc

Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, cukor és ecet ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütõben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy mûanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig fõzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ajvar pirítóssal » Szerb királyok máktortája » Gyümölcsös fűszerbor » Gibannyica (szerb rétes)
» Szerb burgonya » Csevap (Szerb specialitás) » Ajvárleves chilis sajttal » Szerb rakott rétes
» Szerb gyuvecs máskeppen » Szerb csorba » Gyuvecs (szerb recept) » Csirkecsorba szerb módra
» Szerb töltött paprika » Szerb gombás zakuszka » Szerb sós pite » Tonhalas burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.