| "Ájult imám" - török padlizsáneledel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 közepes padlizsán só,bors 1/2 kg paradicsom 2 nagy fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál kapribogyó 1 szál majoránna 40 gr hámozott mandula 1 babérlevél 4 evőkanál + 1 k.k. olaj 1 k.k. cukor 1 m.k.őrölt fahéj 1 csokor petrezselyem Elkészítés: A padlizsánokat hosszában, hámozatlanul kettévágjuk,mélyen bekockázzuk,fél órára erősen besózzuk,hogy a magokban lévő kesernyés íz kioldódjon. A paradicsomokat 2 percre forró,majd hideg vízbe tesszük,héját lehúzzuk,majd vékony csíkokra vágjuk. A vörös-,és fokhagymát karikázzuk,a kaprit és a majorannát finomra vágjuk. A mandulát durvára vagdossuk. A padlizsánokat leöblítjük,alaposan kinyomkodjuk,vágott felükkel lefelé alufóliával bélelt sütőedénybe fektetjük,180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Közben 4 e. k. olajon megfonnyasztjuk a hagymát,fokhagymát, hozzáadjuk a kaprit,majoránnát,babért,cukrot,fahéjat.Só, bors,fedő alatt 10 percig fő,majd elkeverjük a finomra aprított petrezselyem felével és a mandulával. A sült padlizsánok belsejéből 2-3 evőkanálnyit kivájunk,villával megtörünk,és a paradicsomhoz adjuk,s elkeverjük az előbbi masszával. A tálból kivesszük a fóliát,megkenjük olajjal,vágott felükkel felfelé visszatesszük a padlizsán-csónakokat,megtöltjük a massszával./ ha maradna a töltelékből,mellé is tehetjük/ 220 fokon további 15-20 percig sütjük. Langymelegre hagyjuk hűlni,meghintjük petrezselyemmel. Párolt rizs,friss kenyér illik hozzá. Hidegen is kitűnő! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |