| Áfonyamisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg mascarpone 15 dkg babapiskóta (olyan, aminek a fele kakaós) 1 dl + 1,5 dl hulala tejszínhab 10 dkg + 5 dkg porcukor 25 dkg áfonya 1 ek holland kakaópor Locsoláshoz: 30 ml citromlé 30 ml víz 30 ml limocello 5 dkg cukor Elkészítés: A citromlevet kifacsarjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és az 5 dkg cukorral. Felolvasztjuk a cukrot kevergetve (kb. 2 perc). Ezután hozzátöltjük a limocellót, és összekeverjük. Egy edénybe beletesszük a babapiskóták felét, és a szirup felével meglocsoljuk. Felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét és a 10 dkg porcukrot. Az áfonyát megmossuk, kb. 5-6 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a mascarponés krémbe. Én még a habverővel egy kicsit összekevertem, hogy az áfonyát egy kicsit megtörjem. A fele krémet rákenjük a meglocsolt piskótákra, majd erre rátesszük a második sor piskótát. Ezt is meglocsoljuk, és rákenjük a maradék krémet. Felverjük az 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a krém tetejére kenjük. Rászitálunk 1 ek kakaóport, és díszítjük a félretett áfonyával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |