| Adriano rizottója - candidásoknak (1. időszak) receptEgytálételek Hozzávalók: 2 bogre barna rizs 4-5 bogre viz 1 kiskanal so 1 hagyma 4 gerezd fokhagyma 25 dkg zoldborso 25 dkg szepia(baby tintahal) vagy tenger-gyumolcse hidegen sajtolt napraforgo olaj a suteshez Elkészítés: Felteszem a rizst dupla mennyisegu vizbe foni (lehet hogy tobb viz kell, a rizstol fugg, de ha elparolgott rola a viz es meg nem fott meg a rizs akkor tegyunk ra meg egy bolgre vizet). Kb. 15-20 percig fozzuk. Kozbe az aprora vagott hagymat es fokhagymat egy nagy serpenyobe kis olajon uvegesre piritjuk, ratesszuk a szepiat vagy a tenger-gyumolcset. Kb. 10 percig paroljuk es ratesszuk a zoldborsot es meg 10-15 percig paroljuk. Erre rahalmozzuk a mar keszre fott rizs es nagy langon 1-2 percig ossze-piritjuk. Tanácsok: Mivel eleg jol tapad, talalasnal egy vizezet formaba teve (vagy poharba, bogrebe) nagyon szepen ra tudjuk boritani a tanyerra es szep kup formaju rizottot kapunk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Mukusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |