| A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 8 gerezd duci fokhagyma 1 kiskanál só 1 kiskanál pirospaprika kevés olaj 5 cl száraz fehér bor (vagy citromlé) 1 nagy pohár tejföl Elkészítés: A zúzott fokhagymához adjuk a sót, pirospaprikát és az olajat, majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a fehér bort, és végül a tejfölt is. Kóstoljuk meg és ízesítsük tovább ha szükséges, ízlés szerint. Ez sűrűbb lesz, mint a sima muzsdéj, kiválóan alkalmas grillezett vagy tárcsán sült ételekhez. Tanácsok: Az egyszerű muzsdéj nem más, mint összetört fokhagyma és só keveréke vízzel hígítva. Ezzel a lével aztán locsolgatjuk a húst, halat, krumplit, puliszkát, azaz tulajdonképpen bármit. Szárazabb ételek mellé különösen ajánlott, picit puhítja, lazítja azokat, de a pacallevesnek is elmaradhatatlan kísérője, és az egyszerű sült krumplit is nagyon feldobja. Ennél egyszerűbb mártás(?)nincs. Elkészítési idő: 5 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |