| Emese tarka kiflije receptHozzávalók: Hozzávalók: 70 dkg liszt 3 dl tej 2,5 dkg élesztő 1,5 dl olaj 2 evőkanál glukonon 3 evőkanál kakaópor 1 tojás só, fahéj A cukormázhoz: 1 pohár glukonon és 1 dl vizet felforralunk. Elkészítés: Elkészítés: 1 dl enyhén glukononos, langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és letakarva kétszeresére futtatjuk. Hozzáadjuk a tojást, 2 dl tejet, csipet sót, és 1,5 dl étolajt. Jól összedolgozzuk, és 2 részre osztjuk. Az egyikhez 35 dkg lisztet, és 1 evőkanál glukonont, a másikhoz pedig még 3 evőkanál kakaóport, és ízlés szerint fahéjat is adunk. (A lisztet a kakaóval külön keverjük ki, és a kakaós részhez 3 evőkanállal kevesebb lisztet adjunk.) Szivacsos jellegű tésztát kapunk. Fél-egy órát meleg helyen kelesztjük, majd kör alakúra nyújtjuk. A kétféle kör alakú tésztát egymásra helyezzük és cikkekre vágjuk. Alulra a kakaós, felülre a fehér cikk kerüljön. A csücsök felé feltekerjük, és kivajazott tepsiben, 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Még forrón cukormázba mártjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |