Tutireceptek.hu fejléc

Kapros hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg tonhal
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 db citrom, vagy 1/2 dl citromlé
só, bors,
friss vagy szárított kapor /apróra vágva/

Elkészítés:
A vöröshagymát félbevágom és felszeletelem, majd olajban megsütöm. 2 citrom levét rászűröm, sózom, borsozom és a kaporral megszórom. A tisztított tonhal szeletet kettévágva ráteszem és közepes lángon pirulásig sütöm. /Rázogatva keverem, vagy nagyon óvatosan. Egy kicsit szétesik, de nem baj./
Először levet enged, de később finoman átsül.
Rízzsel tálalom.

Tanácsok:
Nagy méretű teflon serpenyőben szoktam sütni, mert így nem kerülnek egymásra a halszeletek, jobban átsül.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: lullancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros uborkaleves » Kapros-tejszínes csirke » Patisszon kaprosan » Kapros joghurtturmix
» Magyaros kapros pulykamell » Kapros túrós krumplisült » Kapros tésztasaláta » Tejfölös kapros lángos
» Kapros, juhtúrós galuska » Kapros csőben sült krumpli » Kapros burgonyaleves » Tejfölös, kapros hús
» Kapros csirkemell » Ínycsiklandó kapros csoda » Kapros tökkrémleves » Kapros csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.