| Zöldségszószos husi (tésztához, rizshez) receptHúsételek Hozzávalók: - 70 dkg sertéscomb - 20 dkg gomba - 2 marék borsó - 3 db kicsi répa - 6 evőkanál liszt - tárkony - bors - másfél kanál cukor - sertéssülthöz való bármilyen fűszerkeverék (pl.: flekken, foghagymás sertéssült stb.) - víz - olaj Elkészítés: A husit vékony csíkokra vágom, egy evőkanál tárkonyban, egy evőkanál fűszerkeverékben, kevés olajban jól megforgatom. A lisztet hozzáadom, abban is jól átforgatom. Olajat öntök a lábosba, ha felmelegedett belerakom a húst, és félig megsütöm. A gombát felszeletelem, a répát lereszelem. Ha félig megsült a hús a gombát, a répát, és a borsót hozzáadom, majd az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megkeverem, ízlés szerint borsot török rá, belerakom a cukrot, és ha kell meg sózom. A szósz szépen besűrűsödik, és amikor a zöldségek megfőttek, a hús, meg a gomba pedig puha a gázt lezárom, és mehet a cucc, a tésztára, vagy a rizsre, esetleg elnyammoghatod magában, úgyis finom. Tanácsok: A sertéshusi csirkemellel, vagy bármilyen sovány hússal helyettesíthető. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Arlett Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |