| Zöldséges vagdalt kapros mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 közepes szem burgonya(15dkg) 1 kis fej vöröshagyma 1 kis zöldpaprika 40dkg marhalapocka 10dkg lángolt kolbász 1 tojás fél csokor petrezselyem só késhegynyi őrölt bors 3-4 evőkanál olaj 1 csapott evőkanál liszt 1 dl tejszín 1 mokkáskanál mustár fél mokkáskanál ételízesítőpor fél csokor kapor Elkészítés: A meghámozott burgonyát kis kockára,a megtísztított hagymát meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk.Annyi sós vízben ami ellepi,puhára főzzük.Ezután a zöldségeket 2-3 evőkanálnyi főzővízzel villával összetörjük,majd hűlni hagyjuk.Utána a marhahúst meg a kolbászt megdaráljuk és hozzáadjuk.A tojást beleütjük,az apróra vágott petrezselyemmel.sóval őrölt borssal fűszerezzük.A masszából vizes kézzel egyforma pogácsákat formálunk.Grillsütőben vagy hagyományos sütőben kiolajozott tepsire fektetve mindkét oldalukat megsütjük.Közben a lisztet a visszamaradt olajon kevergetve megfuttatjuk.A tejszínnel meg 1,5dl vízzel felengedjük,mustárral ,ételízesítő porral,apróra vágott kaporral,petrezselyemmel fűszerezzük és addig (kb 3-4 percig) forraljuk,amíg mártás sűrűségű lesz.A húspogácsákat a mártásban átforrósítjuk,majd zöldségkörettel tálaljuk! Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 572 kcal A receptet beküldte: szombatne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |