| Zöldséges-joghurtos csirke anticandida receptHúsételek Hozzávalók: személyenként: 1 egész csirkecomb, v. két vékony szelet csirkemell 2-3 ek. joghurt 2 szál sárgarépa 10-15 dkg brokkoli 1 fej lilahagyma 1 paradicsom olívaolaj fűszerek: bazsalikom, majoránna, kakukkfű, rozmaring, fahéj (!), fokhagyma, só, bors Elkészítés: A megtisztított combot csontig bevagdosom, sózom, bekenem a joghurttal (bevágásokba is), megszórom a többi fűszerrel. Teflonba teszem, mellédobom az összevágott fokhagymát, meglocsolom kevés olivával. Kissé megpirítom mindkét oldalát, majd az összevágott répát is melléteszem, kevés vizet hozzáadva fedő alatt párolom. 10 perc elteltével a brokkolit, a darabokra vágott hagymát és paradicsomot is hozzáadom, sózom a zöldségeket és készre párolom. Amikor elfőtt a leve, óvatosan kavargatva, húst forgatva kissé lepirítom az egészet. Tanácsok: Kicsit édeskés lesz a répától, lilahagymától, kicsit savanykás a paradicsomtól, de nagyon finom ízkombinációt ad a fűszerekkel. Ha ropogósan szereted a zöldségeket, később tedd a húshoz. A zöldfűszerekből csinálok egy keveréket,amit később is fel lehet használni, így egyszerűbb beszórni vele a húst és nincs véletlenül túlfűszerezve egyikkel sem. Ezek is a candida ellenségei, de próbáld ki más zöldfűszer "ellenséggel" is, érdekes izhatások jönnek ki (petrezselyem, tárkony, zellerzöld, kapor, kömény). Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Szilwicska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |