Tutireceptek.hu fejléc

Zöld paradicsom csípõs lében recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségû zöld paradicsom, l-enként 3 dl 10%-os ecet, ízlés szerint só és cukor, 1 teáskanál õrölt fekete bors, 1 babérlevél, 1 meggyfalevél, 1 mokkáskanál õrölt mustármag, 2 db cseresznyepaprika

Elkészítés:
A zöld paradicsomot megmosom, szárát leveszem, majd gondosan kiforrázott üvegekbe teszem. Az üvegbe rakom a megmosott cseresznyepaprikát, meggyfalevelet és babérlevelet is. A vízbe beleöntöm az ecetet, a sót, a cukrot és a fûszereket, majd felforralom. Ha teljesen kihûlt, ráöntöm a paradicsomra és lazán lefedem. Egynapi várakozás után kevés levet utána töltök, mert a paradicsom valamennyit beszív. Szorosan lekötve teszem el a helyére.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomkoktél » Friss paradicsomsali » Narancsos paradicsomleves » Nyári paradicsomsaláta
» Tükörtojás zsemlében » Mediterrán paradicsomtorta » Paradicsomos mozzarella » Paradicsomos tökfőzelék
» Böjti paradicsomleves » Lebencsleves Ági módra » Paradicsomleves torta » Paradicsomsaláta
» Túróval töltött paradicsom » Húspogácsa boros lében » Paradicsomos babsaláta » Töltött sült paradicsom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.