Tutireceptek.hu fejléc

Zeller bundás karajszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 kisebb szelet karaj

3 púpos ek liszt a forgatáshoz
3-4 dl olaj a sütéshez

Bundához:

1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
3 nagyobb tojás
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
1 csapott tk házi fokhagymakrém
3 jó púpos ek liszt
3 ek tej

Elkészítés:
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.

A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.

Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.

Jól összekeverjük.

Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.

A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.

Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott bundáskenyér » Diós zellerkrém » Sajtos bundáskenyér » Sajtos töltött zeller
» Rokfortos zellerkrémleves » Tonhalas-zelleres krém » Zellerkrém, Sárgarépakrém » Bundás karalábé
» Zellerleves sajtfelfújttal » Zellersaláta almával » Bundás csirkecombok » Bundás sült krumpli
» Zelleres ráksaláta » Joghurtos zellerfőzelék » Sonkás zellerrakottas » Bundás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.