| Zeller bundás karajszeletek receptHúsételek Hozzávalók: 8 kisebb szelet karaj só 3 púpos ek liszt a forgatáshoz 3-4 dl olaj a sütéshez Bundához: 1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg) 3 nagyobb tojás 1 csapott kk só 1 nagy csipet őrölt bors 1 csapott tk házi fokhagymakrém 3 jó púpos ek liszt 3 ek tej Elkészítés: A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval. A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk. Jól összekeverjük. Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk. A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja. Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |