| Zabpelyhes-túrós-meggyes muffin receptHozzávalók: ozzávalók 4 főre 30 dkg zabpehely édesítőszer (por alakú) - nem mérem, ízlés szerint mehet bele, kb 10 g, de természetesen lehet cukorral is készíteni, abból kb 20 dkg kellhet 1 cs sütőpor 4 db tojás 1,25 dl tej 25 dkg túró 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin meggybefőtt néhány kocka étcsokoládé (ízlés szerint) Elkészítés: elkészítés Keverjük össze a tojást, tejet, túrót, margarint - a túró miatt én robotgéppel keverem össze, így homogénebb a keverék. Keverjük össze a zabpelyhet, édesítőszert, sütőport, majd öntsük hozzá a nedves keveréket A kimagozott meggyet és az apróra tördelt csokit keverjük a tésztába, majd hagyjuk állni kb. 15 percig, hogy a zabpehely megpuhuljon a nedves keveréktől Kanalazzuk a muffinformákba, majd előmelegített sütőben süssük (kb. 14 adag). sütési hőfok: 190 °C sütési mód: hőlégkeveréses Tanácsok: ajánlat Tápláló reggeliként, ebéd után desszertként és vacsora helyett is kiváló kis finomság...:) Lehet bele narancslevet facsarni, és héjat is reszelni, jót tesz neki...:) Édesítőszert bármilyen formában (szemes, por, folyadék) lehet bele tenni, ha szemes formában van, azt kevés folyadékban fel kell oldani, és a túrós keverékhez kell önteni az első lépésnél. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |