| Zabpelyhes gyümölcstorta joghurttal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 13 dkg Rama Sütőmargarin egy kevés só fél csomag sütőpor 13 dkg sovány tehéntúró 2 db tojás 8 dkg zabpehely 22 dkg liszt A töltelékhez: 1 dkg por alakú zselatin 5 dkg ananász befőtt 5 dkg sárgabarack 5 dkg kristálycukor 30 dkg joghurt Elkészítés: A margarint feldaraboljuk, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet, az - igény szerint előzőleg tejbe áztatott - zabpelyhet és a sót. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. A tortaformát kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kibéleljük a kinyújtott tésztával. A tésztát megszurkáljuk villával és 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A zselatint feloldjuk kb. 0,3 dl vízben, majd gőz fölött felolvasztjuk. A töltelékhez a gyümölcsöket kockára vágjuk, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot és a felolvasztott zselatint. Alaposan összekeverjük, és a tortaformában lévő kihűlt tésztára öntjük. Amikor teljesen kihűlt és megszilárdult, fölszeleteljük és ízlés szerint díszítjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |