| Zabpelyhes-aszaltszilvás keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg zabpehely 8 dkg liszt 17 dkg vaj 2 ek. méz 2 ek. cukor fél tk. fahéj 1/2 cs.sütőpor 1 cs. vaníliáscukor 1 db tojás 10 dkg aszalt szilva Elkészítés: A zabpelyhet serpenyőben kicsit átforgatom, éppen csak, hogy érezzem az illatát. Ezután rögtön leveszem a gázról. Egy tálba beleütöm a tojást hozzáadtam a cukrot, a mézet, a vajat, a vaníliáscukrot, a sütőport, és a fahéjat. Jól kikeverem, majd hozzáadom a zabpelyhet és a lisztet, valamint az összevagdalt aszaltszilvát. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal halmokat pakolok a masszából, és kicsit ellapítom. Előmelegített sütőbe tolom, és figyelem, mert kb. 8-10 perc alatt készre sül. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |