| Zabpelyhes-áfonyás csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 cm átmérőjű tortaformához: 10 dkg zabpehely 10 dkg (tönköly)liszt egy kiskanál sütőpor 3 tojás 1 tábla (10 dkg) olvasztott étcsokoládé vagy 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor 10 dkg (barna)cukor + 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj 2 dl tejszín (vagy ha nincs otthon tejszín, 2 dl tej és 15 dkg vaj) 5 dkg (fél tábla) tejcsokoládé darabokra vágva, 10 dkg aszalt áfonya(lehet fagyasztott is, de akkor hagyjuk felengedni, mielőtt a tésztába keverjük) csipetnyi só egy mokkáskanál fahéj Elkészítés: A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat és a sót. Az olvasztott (de langyosra, majdnem hidegre hűtött) csokoládét összekeverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, aztán a tejszínnel. (Ha nem olvasztott csokoládét használsz, hanem kakaóport, akkor a kakaóport keverd ki a puha vajjal, aztán keverd hozzá a cukrokat, a tojásokat, végül a tejszínt.) A két keveréket vegyítsük össze. Forgassuk bele a csokoládédarabokat és az áfonyát. Öntsük tortaformába, aztán előmelegített 220 fokos sütőben süssük tűpróbáig. Tanácsok: Főzzünk vaníliapudingot, amikor már nem forró, keverjük ki áfonyalével, és ezzel az öntettel találjuk a tortát. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |