Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes-áfonyás csokitorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
22 cm átmérőjű tortaformához:

10 dkg zabpehely
10 dkg (tönköly)liszt
egy kiskanál sütőpor
3 tojás
1 tábla (10 dkg) olvasztott étcsokoládé vagy 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg (barna)cukor + 1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
2 dl tejszín (vagy ha nincs otthon tejszín, 2 dl tej és 15 dkg vaj)
5 dkg (fél tábla) tejcsokoládé darabokra vágva, 10 dkg aszalt áfonya(lehet fagyasztott is, de akkor hagyjuk felengedni, mielőtt a tésztába keverjük)
csipetnyi só
egy mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, belekeverjük a zabpelyhet, a fahéjat és a sót. Az olvasztott (de langyosra, majdnem hidegre hűtött) csokoládét összekeverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, aztán a tejszínnel. (Ha nem olvasztott csokoládét használsz, hanem kakaóport, akkor a kakaóport keverd ki a puha vajjal, aztán keverd hozzá a cukrokat, a tojásokat, végül a tejszínt.)

A két keveréket vegyítsük össze. Forgassuk bele a csokoládédarabokat és az áfonyát.

Öntsük tortaformába, aztán előmelegített 220 fokos sütőben süssük tűpróbáig.

Tanácsok:
Főzzünk vaníliapudingot, amikor már nem forró, keverjük ki áfonyalével, és ezzel az öntettel találjuk a tortát.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes Csokitorta » Márványos sült csokitorta » Mascarponés csokitorta » Mogyorós csokitorta
» Szülinapi Csokitorta » Finomcsokitorta » Csokitorta saját levében » Francia csokitorta*
» Rumos-epres csokitorta » Brutális csokitorta » Törtmogyorós csokitorta » Narancsos csokitorta
» "megronto" csokitorta » Csokitorta sütés nélkül » Belga csokitorta » Lisztmentes csokitorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.