| Zabkorpás-diós muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg zabkorpa 17 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna Fél csomag sütőpor 2 teáskanál fahéj Kb. 1 marék dió 2 dl kefir 1 dl almalé 1 db alma 5 evőkanál méz 1 dl olívaolaj 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: A zabkorpát, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durvára vágott diót, az apró kockára vágott almát és a fahéjat egy tálba öntjük, picit összekeverjük. A kefirt, az almalével, a mézzel és az olajjal egy másik edényben keverjük össze, majd ezeket összekeverjük a zabkorpás keverékkel. Legvégül hozzá keverjük az apróra vágott étcsokoládét is. A masszát kapszlival bélelt muffin sütőbe elosztjuk és 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |