| Zabkorpakeksz receptHozzávalók: 15 dkg zabkorpa 2,5 dl 1,5 %-os tej 8-10 dkg margarin (én 2 ek-szoktam az nem tudom mennyi) fél sütőpor egy tojás Ezen kívül bármi ízesítő, lásd lejjebb. Elkészítés: A zabkorpát leforrázod 2,5 dl édesítős tejjel, Ha kihűlt egy kemény massza lesz belőle. Ebbe egy tojás, 8-10 dkg light margarin, fél sütőpor. Ez az alaprecept. Ezt szoktam dúsítani, így mindig más lesz az íze: Egy ek. kakaó vagy kókuszreszelék, citromhéj plusz citromlé, apróra vágott egy két marék dió vagy mogyoró vagy aszalt gyümölcsök. Határt csak a fantázia szab. Szerintem jó lehet úgy is, ha párolt reszelt almával forrázod le, és bele fahéjat. Meg is próbálom legközelebb. Szóval mindezeket összegyúrni, vizes kézzel góbócokat azt kilapítva sütőpapíron kis pogácsaféléket sütni. Kb 10-15 perc a sütőben. Mindegy a massza sűrűsége, volt, hogy kanállal kellett a tepsibe raknom úgy is isteni lett. De ha híg lehet sűríteni zabpehelyliszttel. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: anyu70 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |