| Gesztenyepüré házilag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg főtt gesztenye, héjától megtisztítva, 6,5 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 1 egész rúd vanília vagy 3 kávéskanál vaníliakivonat, 1 evőkanál rum. A díszítéshez: 2 dl habtejszín, 2 kávéskanál porcukor, 8 szem málna. Elkészítés: Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről. Őröljük nagyon apróra a háztartási robotgép késes darálójával. A kristálycukrot keverjük össze a vízzel egy edényben, melegítsük lassan addig, amíg a cukor elolvad, és egyenletes szirupot kapunk. Vegyük le az edényt a tűzről, öntsük bele a gesztenyedarálékot, keverjük jól össze. Vájjuk ki a vaníliarúd belsejéből a finom, illatos magokat. (Ha van vanília kivonat, az is megfelelő.) Adjuk hozzá a masszához. Ha van otthon, 1 evőkanál rumot is belekeverhetünk. Ha kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón 4 süteményes tányérra, a gesztenyehalmok szélét díszítsük tejszínhabbal, a tejszínhabra még nyomhatunk egy-egy szem málnát. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |