| Villámgyors meggyes finomság receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db egész tojás ( héjastul megmérve) Kristálycukor annyi deka,amennyi a tojás Liszt annyi deka,amennyi a tojás Ráma 25 dkg. 1 citrom hája és leve 1 cs.vanilia Magvazott meggy ( friss vagy befőtt) Elkészítés: A hozzávalokat a meggy és a vanilia kivételével összekeverjük(kb.2 perc !) Kizsírozott,lisztezett formába öntjük az aránylag sűrű masszát. Tetejét gazdagin megrakjuk a meggyel. Kb.160 fokos sütőben készre sütjük. Félidőben óvatosan kivesszük a sütőből és a vaniliás cukorral meghintjük a tetejét. Tanácsok: Nem szabad kidolgozni,mint a piskótát,mert akkor nagyon fojtós lesz!!!! A receptet beküldte: Preszter Gabi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |