| Vatta sütemény/lisztérzékenyeknek is/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 6 tojás 21 dkg porcukor 3 puncs puding 1 vanília puding pici sütőpor Krém: 1 margarin 20 dkg porcukor 3 tojás 1/2 dl rum Hab: 18 dkg porcukor Máz: 1 tábla étcsoki 5 dkg vaj Elkészítés: 6 tojás fehérjét,21 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük,hozzá adjuk a 6 tojás sárgáját a 3 puncs és 1 vanília pudingot,és egy pici sütőport.Jó habosra keverjük a gőz fölött. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és közepes lángon kb 20 percig sütjük. Ha megsült a tészta kettévágjuk. A következő krémmel töltjük: 1 margarin,20 dkg porcukor,3 tojás sárgája/fehérjére még később szükség lesz/ 1/2 dl rum.Ezeket habosra keverjük.Töltjük a tésztát. Hab ami a tészta tetejére kerül: 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőz fölött habbá verjük. Máz ami a habra kerül: Egy étcsokit felolvasztunk gőz fölött 5 dkg vajjal vagy olajjal és ezt a habra öntjük. Tanácsok: Családom kedvenc süteménye.Vendégségbe vittem ilyen sütit ahol a hölgy lisztérzékeny,nagyon örült hiszen Neki korlátai vannak a süteményevésben,nos ezzel a sütivel degeszre ehette Magát :) Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Anyuta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |