| Vajas tészta alatt párolt zöldségek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 6 személyre: 1 csomag leveles tészta 15 dkg paradicsom 10 dkg sárgarépa 10 dkg burgonya 20 dkg cukkini 10 dkg póréhagyma 15 dkg gomba 20 dkg főtt fehérbab (vagy babkonzerv) 3 evőkanál olaj 1 evőkanál vágott petrezselyem 1 evőkanál vágott bazsalikom 6 tojás + 1 tojássárgája pici liszt a tészta nyújtásához Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomoknak eltávolítjuk a héját (lobogó forró vízbe mártjuk 10 másodpercre a paradicsomokat, majd gyorsan hideg vízbe tesszük, így könnyen lejön a héja), húsát feldaraboljuk. A répát fél karikákra, a burgonyát vékony szeletekre, a cukkinit, a póré hagymát vastagabb szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk. A babot lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a sárgarépát, majd rátesszük a burgonyát, é s 3-4 perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a cukkinit, a póréhagymát és a gombát. Összepirítjuk, és saját levében pároljuk 8-10 percig. A zöldfűszerekkel ízesítjük, belekeverjük a paradicsomot, a főtt babot, jól elkeverjük, és levesszük a tűzről. Ha valaki szereti az erőset, ilyenkor tehet bele. A kész ragut elosztjuk 6 darab 12 cm átmérőjű tűzálló tálkába, és mindegyikre 1 tojást ütünk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A vajastésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és akkora kockákra vágjuk, hogy bőven befedje a tálkát. Amikor mindegyiket befedtük, a megmaradt tésztával díszítjük a tetejüket, és lekenjük tojássárgájával. A sütőben 15 percig sütjük, amíg szép piros lesz. Ha kész, azonnal tálaljuk. Tanácsok: Kínai citrommártást kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |