| Vagdalt húsos borsós muffin receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: : 1 nagy fej vöröshagyma 1 db friss gyömbér (kb. diónyi) 2 ek. olaj 1 doboz zöldborsó (145dkg) 20 dkg darált hús 1/2 teáskanál cayenne bors 20 dkg liszt(1050-es típusú) 2 teáskanál zöldségleves por 2 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál szódabikarbóna 1 db tojás 0,8 dl olaj 2,5 dl natúr joghurt 4 teáskanál só kevés zsír a formához Elkészítés: A sütőt 180 C-ra melegítjük. Kizsírozzuk a tepsit és betesszük a fagyasztóba. A hagymát és a gyömbért meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk a hagymát és a darált húst. Hozzáadjuk a borsót. Belekeverjük a gyömbért, borsot és a sót, kicsit tovább sütjük. Leveszzük a tűzről. A lisztet összekeverjük a levesporral, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást felverjük, és alaposan kikeverjük az olajjal, a joghurttal és a darált hússal. A lisztes keveréket a tojáshoz adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók át nem nedvesednek. A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A sütőben (középen) 25-30 perc alatt arany barnára sütjük. A muffinokat 5 percig pihentetjük a tepsiben, majd kiszedjük a formákból, és melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |