| Rénszarvas muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 125 g finomliszt, 125 g rétesliszt, 150 g cukor, 2 tojás, 100 g vaj, 2 tk. sütőpor, 2 tk. szódabikarbóna, 2 dl tejföl, 1 cs. vaníliás cukor A csokikrémhez: 1 cs. Dr. Oetker csokoládés tortakrém, 3 dl tej, cukor vagy olvasztott nutella is jó. A díszítéshez: natúr sósperec, M&M's cukorkák, kör alakú piskóta Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, a cukrot felverjük a tojással, majd hozzáadjuk a vajat is. A száraz hozzávalókat a nedveshez öntjük és jól eldolgozzuk egy fakanállal. Ha kell, pár löttyintés tejet tehetünk a tésztához, ha igényli. Azért nem kell nagyon alapos munkát végezni, mert a muffint nem szabad túl keverni. Karácsonyra, Mikulásra aranyos! :) Muffinformába töltjük és mehetnek is a sütőbe kb. 25 percre. Ha kihűlt a kupakját levágjuk, vagyis kiegyenesítjük. Erre kenjük rá a csomagolás szerint elkészített csokoládé krémet vagy nutellát, majd megformázzuk a szarvas arcát. Minden muffinra kerül a csokikrém fölé 2 db perec fülnek, 2 db cukorka a szemnek és a csokikrémből egy cseppentés az orrára, ami a kör alakú babapiskóta lesz. A orrára a piros folt pedig még egy cukorka. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: kéti86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |