| Újhagymás-kecskesajtos muffin receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csésze tej 10 dkg puha kecskesajt 1 ½ csésze liszt 1 evőkanál sütőpor 1 ½ teáskanál cukor ½ teáskanál só 6 evőkanál vaj 1 nagy tojas 1 csomag újhagyma Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. Egy tálban összekeverjük a kecskesajtot 2 evőkanálnyi tejjel. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a sukrot és a sót. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a maradék tejjel, majd hozzáadjuk a tojást és alaposan kikeverjük. A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd belekeverjük a vajas masszát is. A tészta felét a formákba kanalazzuk, majd mindegyikre kb. fél evőkanálnyit teszünk a sajtos keverékből, végül rákanalazzuk a maradék tésztát. Kb. 20 percig sütjük. A receptet beküldte: Manóci12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |