| Jaffa torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tortalap: 5 tojás 5 kanál cukor 8 kanál darált dió 2 kanál liszt 1 késhegynyi sütõpor Diós krém: 250 gr darált dió kevés tej 200 gr margarin 200 gr porcukor Vaniliás krém: 750 ml tej 9 kanál liszt 3 csomag vaniliás cukor 200 gr margarin 200 gr porcukor Egyéb: Jaffa keksz narancslé Elkészítés: tortalap; Habosra keverem az 5 tojassárgáját az 5 kanál cukorral, hozzáadom a 8 kanál diót a 2 kanál lisztet és a sütõport. Ebbõl 2 kisebb lapot sütök. diós krém A darált diót felfõzöm kevés tejjel és 4 kanál cukorral. A kihûlt diómasszát elkeverem a 200 gr porcukorral habosra kikevert margarinnal. vaniliás krém: A 750 ml tejhez hozzáadom a 9 kanál lisztet, a 3 csomag vaniliás cukrot és krémet fõzok. Mikor a krém kihûlt hozzáadom a margarint amit elozoleg habosra kevertem a 200 gr porcukorral. Igy készitem el a tortát: tortalap, vanilias krém, jaffa keksz amit elõzõleg narancslébe mártottunk és csokoládés felével teszünk a vaniliás krémre, diós krém, narancsba mártott jaffa(csokoládés felével fölfelé), majd vanilias krém és a tortalap. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be. Tanácsok: jaffa keksz = narancsos pilótatallér A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |