| Túrós tiramisu sok gyümölccsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 kg gyümölcs vegyesen (alma, meggy, őszibarack, aminek épp a szezonja van) 30 dkg finomliszt 25 dkg tehéntúró 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 1 mokkáskanál szódabikarbóna csipet só 1 zacskó tiramisu pudingpor 4 db tojás 2 dl erős feketekávé 2 dl főzőtejszín 10 dkg kristálycukor 2 evőkanál instant kakaó Elkészítés: A lisztet, sót, porcukrot, szódabikarbónát szűrőn átszitáljuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítva nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a nagyobb gyümölcsöket kis kockára vágjuk és kb. 1 óra hosszára - kristálycukorral meghintve - állni hagyjuk. Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rácsipkedjük a margarin felét, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd rámorzsoljuk a tehéntúrót. A becukrozott gyümölcsöt levétől leszűrjük, lazán kinyomjuk, s egyenletesen elosztjuk a túrón, majd rászórjuk a maradék lisztes keveréket. A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejszínnel, kávéval, pudingporral, tojásokkal és egyenletesen rálocsoljuk a tepsi tartalmára. 170-180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük, - azon forrón rászitáljuk a kakaót. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |