| Túrós sütemény vörös áfonyával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1/2 kg tehéntúró 25 dkg finomliszt csipet só 1/2 zacskó sütőpor 1/2 liter tej 1 cs. vaníliaízű pudingpor 26 dkg porcukor 4 db tojás 30 dkg aszalt vörös áfonya v. mazsola 14 dkg margarin 1 citrom reszelt héja Elkészítés: A lisztet átszitáljuk 22 dkg porcukorral, 1/2 zacskó sütőporral, csipet sóval. A túrót húsdarálón ledaráljuk. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, rákenjük a margarin felét, rászórjuk a lisztes keverék felét, majd egyenletesen ráterítjük a túrót, megszórjuk az áfonyával (v. mazsolával), reszelt citromhéjjal. 2,5 dl tejet 2 tojással leturmixolunk, leöntjük vele a túrót és rászórjuk a lisztes keverék másik felét. A megmaradt tejet 2 tojással, a zacskó pudingporral, 4 dkg porcukorral leturmixoljuk, ráöntjük a tepsiben lévő anyagokra és a maradék margarint egyenletesen rácsipkedjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 45 perc alatt rózsaszínűre sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |