| Toszkán kenyérsaláta másként receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma kb negyed kiló szikkadt kenyér 3-4 apróra vágott paradicsom 1 kígyóuborka, szeletelve 1 vöröshagyma, szeletelve 1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva 3-4 szál friss kakukkfű, aprítva másfél dl olívaolaj 2 evőkanál balzsamecet Elkészítés: Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát. Csipkedjük a kenyeret falatnyi darabokra. Az előkészített tálba tegyünk bele minden hozzávalót és forgassuk össze. Az olajból és az ecetből készítsünk öntetet, locsoljuk a salátára, ismét keverjük át és tálalhatjuk is. Tanácsok: A szikkadt, harmadnapos kenyér az ideális hozzá, ha túl friss a kenyerünk, pirítsuk meg a recepthez. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |