| Tonhalas tésztasaláta brokkolival receptTésztafélék Hozzávalók: 250 g Penne rigate (csőtészta) (4pont) 100 g tonhal a saját levében (2p) 250 g brokkoli (0p) 250 g paradicsom (0p) 1 fej hagyma (0p) 1 gerezd fokhagyma (0p) 2 KK n (2p)növényi olaj só, fekete őrölt bors 1 EK ecet (0p) néhány friss bazsalikomlevél (0p) Elkészítés: Megfőzzük a tésztát, a rózsákra szedett és megmostott brokkolit is sósvízben (kb.7 perc) Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pici olajon megdínszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és a megfőtt brokkolit. (pár perc elég) Ehhez a szószhoz keverjük a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát valamint a villával összetört tonhalat óvatosan belelkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ecetezzük. Tálalásig hagyjuk az ízeket egy fél óráig összeérni, majd megszórjuk friss bazsalikommal. Tipp: parmezánnal megszórva is nagyon ízletes. Tanácsok: 1 adag ww-seknek: 2 pont (parmezán nélkül) Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |