Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tojás - Kaszinótojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 személyre:
8 tojás
1 evõkanál szardella-paszta
1 evõkanál mustár
2 evõkanál tejföl
2 dl tartár mártás

bors

Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízzel le kell hûteni és a héjától megszabadítani. A sárgáját kivesszük (úgy, hogy a tojás alsó, szélesebbik felérõl egy szeletet levágunk), majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, mustárt, tejfölt, borsot, sót. A jól kikevert krémet a tojásfehérjék üregébe töltjük és a megtöltött tojásokat salátára téve, tartármártással nyakonöntve kínáljuk.

Tanácsok:
Lehet úgy is, hogy egyszerûen ketté vágjuk a tojást és mind a 2 felét megtöltjük.

Az egyszerûbb változat az, hogy a kikapart sárgáját pástétommal/májkrémmel/ keverjük össze, majd simán majonézzel öntjük le. Díszíteni petrezselyemlevelekkel, paprikÎval lehet. Szerintem ennek az ételnek is csak a fantázia és az ízlés szabhat határt.


A receptet beküldte: tigirl18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás tálon, vesével » Diós töltött káposzta » Sült töltött birsalma » Töltött tojás
» Töltött paprika sütve » Töltött keksz » Tojáslikőrös szelet » Tojás sajtban sütve
» Tojás tekercs » Különleges töltött borda » Tojásos, sonkás saláta » Töltött lepény (Olcsó)
» Töltött csirkecomb sajtal » Töltött zsemlécske » Diós süti egy tojásból » Baconös-tojáskrémes kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.