| Töltött sütőtök, vegásoknak is. receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 zsenge hosszú sütőtök 2 szál zöldhagyma 2 dl tejföl 20 dkg szikkadt kenyér 5 dkg vaj 5 dkg sajt 1 kk pirospaprika só Elkészítés: A zöldhagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tököt megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos belsejét kivájjuk. Húsát kissé megsózzuk, majd a két fél tököt üregével fölfelé magas falú tepsibe fektetjük. Annyi vizet öntünk alá, amennyi a feléig ér, alufóliával letakarjuk, majd a közepesnél nagyobb lánggal (200°C;légkeveréses sütőben 180°C) kb. 40 perc alatt vajpuhára sütjük. Lecsöpögtetve vágódeszkára emeljük, s ha már kihűlt annyira, hogy lehet dolgozni vele, a belsejét kiskanállal úgy kaparjuk ki, hogy a héjon kb. 1cm vastag húsa maradjon. A kivájt tököt a piro9spaprikával, a zöldhagymával és a tejföllel összekeverjük, enyhén megsózzuk, és a tökteknőbe visszatöltjük. A kenyeret-miután a héját levágtuk- durvára reszeljük, az olvasztott vajjal és a sajttal összekeverve a sütőtökre szórjuk. A sütőbe visszatolva kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Elkészítési idő: 70 perc Kalóriatartalom: 270 kcal A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |