Tutireceptek.hu fejléc

Töltött sült krumpli hagymaszeletekkel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
olaj

sajt
szalonna
sonka
kolbász
hagymaszeletek

Elkészítés:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.

A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.

A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.

A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.

Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.

Salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis kenyérlángos » Krumplibaba » Krumplis burek II. » Tepsis hús krumplival
» Töltött fasírt sonkával » Töltött hagyma » Hurkás rakott krumpli » Töltött dagadó 2
» Csirkenyárs krumpliágyon » Serpenyős krumpli » Töltött keksz II. » Diós töltött káposzta
» Töltött káposzta. » "Krumplis pogácsa" » Töltött párizsiszeletek » Krumplifőzelék Malbe módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.