Tutireceptek.hu fejléc

Töltött krumpli, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-1 kg közepes szemű krumpli
-200 g baconszalonna
-1 szál kolbász
-2 fej hagyma
-2 fej fokhagyma
-reszelt sajt
-3-4 ek.olaj

Elkészítés:
A krumplikat jó alaposan lesikáljuk,majd bevagdossuk kb.1 cm-es távolságokra,úgy,hogy az alja azért ne essen szét.Mintha kakastaréjt készítenénk.:)
Alufóliával kibélelünk egy tepsit,beletesszük a krumplikat,aláötjük az olajat,esetleg egy-két szelet bacont is tehetünk a tetejére.A tetejét is lefedjük alufóliával,és kb.40 percig 200 fokon sütjük.
Közben a hagymát,fokhagymát,bacont,és a kolbászt kis szeletekre vágjuk.
Ha a krumpli annyira megpuhult,hogy kissé szétnyílt,akkor kivesszük,és a vágásokba beletömködjük a felvágott finomságokat.Még kb.20 percig sütjük,már fólia nélkül,majd rászórjuk a reszelt sajtot,és ropogós pirosra sütjük.Szinte meg is égethetjük.

Tanácsok:
Isteni finom!!!Nem is tudom mikor ettem utoljára ilyen egyszerű,és nagyszerű ételt.
Egyik barátnőm ismertette meg velem ezt a nagyszerű receptet.Semmi extra fűszert,még sót sem igényel.
Én update 2-esként,délután 3-ig simán megeszem.Ugyanúgy fogyok.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: MankaPanka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csoda krumpli » Krumplis Berét » Nyári töltött cukkíni » Töltött karaj
» Töltött kókuszos sütemény » Tina féle rakott krumpli » Töltött kifli » Elzászi töltött dagadó
» Töltött-rántott sajt » Rántott töltött kifli » Illatos krumplisaláta » Virslis krumplisaláta
» Krumplipüréből másnapra » Sajttal töltött cukkini » Karfiol krumplival » Gombával töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.