| Töltött krumpli, ahogy én készítem receptEgytálételek Hozzávalók: -1 kg közepes szemű krumpli -200 g baconszalonna -1 szál kolbász -2 fej hagyma -2 fej fokhagyma -reszelt sajt -3-4 ek.olaj Elkészítés: A krumplikat jó alaposan lesikáljuk,majd bevagdossuk kb.1 cm-es távolságokra,úgy,hogy az alja azért ne essen szét.Mintha kakastaréjt készítenénk.:) Alufóliával kibélelünk egy tepsit,beletesszük a krumplikat,aláötjük az olajat,esetleg egy-két szelet bacont is tehetünk a tetejére.A tetejét is lefedjük alufóliával,és kb.40 percig 200 fokon sütjük. Közben a hagymát,fokhagymát,bacont,és a kolbászt kis szeletekre vágjuk. Ha a krumpli annyira megpuhult,hogy kissé szétnyílt,akkor kivesszük,és a vágásokba beletömködjük a felvágott finomságokat.Még kb.20 percig sütjük,már fólia nélkül,majd rászórjuk a reszelt sajtot,és ropogós pirosra sütjük.Szinte meg is égethetjük. Tanácsok: Isteni finom!!!Nem is tudom mikor ettem utoljára ilyen egyszerű,és nagyszerű ételt. Egyik barátnőm ismertette meg velem ezt a nagyszerű receptet.Semmi extra fűszert,még sót sem igényel. Én update 2-esként,délután 3-ig simán megeszem.Ugyanúgy fogyok. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: MankaPanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |